Helium

Ballonnen met helium zijn inmiddels niet meer weg te denken bij feesten en speciale gelegenheden die wij vieren. Feestfirma maakt het voor iedereen mogelijk om veilig, snel en eenvoudig zelf helium ballonnen te vullen. Draai het kraantje van de helium tank of heliumfles open en vullen maar, kies hieronder de heliumfles of helium tank die het best bij jou past.

Helium is een niet brandbaar en niet giftig gas.

Helium kopen

Helium ballonnen zijn al jaren de meest populaire manier om een feest kleur te geven. Versieringen bij bijvoorbeeld een geboorte, verjaardag, jubileum of een huwelijk krijgen iets bijzonders wanneer u heliumballonnen in uw kleuren laat zweven. Dankzij de handige helium tanks en de uitgebreide ballonnen kleurenlijn van Feestfirma is dit snel en eenvoudig te regelen. Het gebruik van de heliumtanks is zo eenvoudig en veilig dat kinderen gerust kunnen helpen met het vullen van de ballonnen, zo begint de feestpret al met de voorbereiding! In ons aanbod zijn verschillende helium producten te vinden ter aanvulling op uw festiviteit. Zo is er afhankelijk van de grootte van uw feestje een passende combinatie te vinden van heliumballonnen met een helium tank. Helium is een reukloos en kleurloos gas dat als bijzondere eigenschap heeft dat het lichter is dan lucht. De stijgkracht van helium is 93% waardoor ballonnen goed blijven zweven.

Veiligheid Helium

Wist u dat heliumgas niet brandbaar, niet giftig, en niet explosief is? Daarnaast zijn de helium tanks van Feestfirma dankzij een Tüv gekeurd veiligheidsventiel de veiligste in zijn soort. Helium heeft een houdbaarheid van 1 jaar. Het gebruik van de tank is eenvoudig; draai het kraantje open en plaats een ballon om de vulmond van de helium tank. Houd deze stevig vast en beweeg de vulmond naar boven of beneden. Zodra de vulmond weer rechtgezet wordt stopt de tank met het vullen van helium. Haal de ballon los en knoop hem dicht. Vergeet niet het kraantje op de tank altijd goed dicht te draaien. Zo kan er geen helium ontsnappen waardoor de tank langzaam leegloopt.

Heeft u nog vragen over het gebruik van helium dan helpen wij u graag verder.

Lege heliumtankjes

Bij een leeg helium tankje is het belangrijk om de volgende stappen aan te houden als de tank niet meer gebruikt gaat worden;

  1. Alleen weggooien wanneer er geen helium gas meer in de tank aanwezig is

  2. Plaats de tank in een geventileerde ruimte en draai de kraan volledig linksom open. Druk hierbij het vulventiel in tot de tank helemaal leeg is. Wanneer er geen geluid meer te horen is en/of er geen druk meer te voelen is, is de helium tank leeg

  3. Verwijder het vulventiel door deze helemaal los te draaien

  4. Neem de tank mee naar een lokale afvalverwerking Accepteren zij deze niet lees dan verder:

  5. Plaats aan de bovenkant van de barst schijf een platte schroevendraaier

  6. Gebruik een hamer om de schroevendraaier door de barst schijf heen te tikken

  7. Haal voorzichtig de hele barst schijf weg en schrijf met een stift ‘’leeg’’ op de heliumtank

  8. De tank is aan te bieden bij een staal recycle locatie

  9. Als de plaatselijke afval locaties de lege heliumtank niet accepteren kunt u deze in een container plaatsen

We bieden naast het aanbod heliumtankjes en ballonnen als aanvulling ook de Ultra Hi-Float aan om de zweeftijd van latex ballonnen tot wel 25 keer te verlengen waar een normale latex helium ballon maar een beperkt aantal uren blijft zweven. Breng eenvoudig een laagje Hi-Float aan in de binnenzijde van de ballon om er voor te zorgen dat de ballon enkele dagen blijft zweven. Het is dus mogelijk om de dag voor het feest de heliumballonnen al te vullen. Een mooie aanvulling voor oneindig veel helium plezier.

Wanneer u een helium tank, fles of voordeelpakket koopt bij FeestFirma wordt deze bij u thuis bezorgd, vanaf EUR 75,00 zelfs gratis. Helium kopen doet u dus bij Feestfirma!
Bestellen gaat op een eenvoudige manier en vaak hebt u de volgende dag het product al in huis als deze voor 17:00 is besteld. Zorg voor extra sfeer door het toevoegen van ballonnen met helium!